Marjolein Hogeboom

Binnen mijn werkt als sociotherapeut heb ik bij de kinder- en jeugdpsychiatrie, veel ervaring opgedaan met de verschillende psychische problemen waar kinderen en jongeren mee kunnen worstelen. Ik vond het bijzonder waardevol om hen te helpen bij het (her)ontdekken van hun kracht en kwaliteiten, en leerde daarbij het belang van beweging en lichaamsbeleving steeds meer kennen. Mijn passie voor dans en bewegen in combinatie met mijn hulpverlenershart brachten mij naar de masteropleiding Dans- en Bewegingstherapie. Deze opleiding en deze manier van werken bleek mij op het lijf geschreven. Mijn stage heb ik gelopen op een PAAZ (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis), waarbij ik ook de psychomotorische therapie goed heb leren kennen.
Bij Semmi heb ik een plek gevonden waarbij ik op een positieve, laagdrempelige manier kinderen en jongeren kan helpen door middel van beweging, spel, dans en sport. Hierbij probeer ik de sterke kanten van zowel dans- en bewegingstherapie als psychomotorische therapie te
combineren om op die manier het beste bij de kinderen en ouders aan te kunnen sluiten. De kinderen zien groeien en stralen wanneer zij merken waartoe ze in staat zijn en het plezier wat zij ervaren terwijl ze iets over zichzelf leren, is het mooiste van het vak en maakt dat ik dit werk nog jaren wil blijven doen!