Tarieven

We willen u goed informeren over de kosten van een Semmi traject. Lees onderstaande informatie goed door! Mocht u nog vragen hebben over de tarieven dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Voor een exact overzicht van de tarieven of type consult kunt u contact met ons opnemen.

Begeleiding vanuit Semmi kan op twee manieren worden gefinancierd:

  • Gemeente
  • Particulier
Gemeente

Semmi heeft een contract met de gemeenten Amsterdam-Amstelland&Zaanstreek-Waterland (link toevoegen naar de gemeenten) om begeleiding te leveren vanuit Zorg In Natura (ZIN). Om voor deze zorg in aanmerking te komen, is een beschikking nodig. Dit kan via een rechtstreekse beschikking vanuit het jeugdteam / OKT, of via een verwijzing van de huisarts.

Particulier

Voor een exact overzicht van de tarieven of type consult kunt u contact met ons opnemen.
Zorgverzekeraar: In sommige gevallen wordt psychomotorische therapie vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering onder de noemer ‘alternatieve behandelwijzen’. Dit kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Erkend lid Nederlandse beroepsvereniging

Belangrijk hierbij is om te vermelden dat de behandeling bij Semmi wordt gegeven door een psychomotorisch therapeut die lid is van erkende Nederlandse beroepsverenigingen, namelijk de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT) en de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Dit is voor veel verzekeraars een vereiste om tot vergoeding over te gaan. Controleer altijd bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding, zodat u weet waar u aan toe bent.

Wanneer je in Amsterdam of in één van de volgende gemeenten (koppelen aan een link of onderstaande gemeenten) woont, kun je bij Semmi terecht. Er zijn geen kosten verbonden aan de therapieën.
Aalsmeer
Amstelveen
Amsterdam
Beemster
Diemen
Edam-Volendam
Landsmeer
Oostzaan
Ouder-Amstel
Purmerend
Uithoorn
Waterland
Wormerland
Zaanstad

*IBAN: NL28 RABO 0322 8684 16