Tarieven

Begeleiding vanuit Semmi kan op twee manieren worden gefinancierd:

  • Gemeente
  • Particulier

Gemeente

Semmi heeft een contract met de gemeenten Amsterdam-Amstelland& Zaanstreek-Waterland om begeleiding te leveren vanuit Zorg In Natura (ZIN). Om voor deze zorg in aanmerking te komen, is een beschikking nodig. Dit kan via een rechtstreekse beschikking vanuit het jeugdteam/ OKT, of via een verwijzing van de huisarts

Wanneer u in Amsterdam of in één van onderstaande gemeenten woont, kunt u bij Semmi terecht. Er zijn geen kosten verbonden aan de therapieën.
Aalsmeer Ouder-Amstel
Amstelveen Purmerend
Amsterdam Uithoorn
Beemster Waterland
Diemen Uithoorn
Edam-Volendam Wormerland
Landsmeer Zaanstad
Oostzaan

Particulier

Wanneer u kiest om de financiering voor eigen rekening te nemen, ontvangt u maandelijks een factuur van de consulten die er die maand hebben plaatsgevonden. De consulten bij Semmi kosten €75,- per afspraak.
In sommige gevallen wordt psychomotorische therapie vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering onder de noemer ‘alternatieve behandelwijzen’. Dit kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Belangrijk hierbij is om te vermelden dat de behandeling bij Semmi wordt gegeven door een psychomotorisch therapeut die lid is van erkende Nederlandse beroepsverenigingen, namelijk de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT) en de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Dit is voor veel verzekeraars een vereiste om tot vergoeding over te gaan. Controleer altijd bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding, zodat u weet waar u aan toe bent.

*IBAN: NL28 RABO 0322 8684 16