Training & Begeleiding

Verschillende kinderen, verschillende uitdagingen, verschillende manieren van aanpak.
Wij geloven in maatwerk en stellen voor ieder kind een bij hem of haar passende training of begeleiding samen. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de behoeften en wensen van ouders en kind. Vanuit het perspectief dat elk kind zijn of haar eigen kwaliteiten en krachten bezit (competentiemodel), worden door middel van het doen van oefeningen en beweging (PMT) diverse sociale en mentale vaardigheden bijgebracht of versterkt. Ouders spelen in dit proces een cruciale rol en worden hier daarom nauw bij betrokken (systemisch denken).

Wij bieden daartoe individuele begeleiding en groepstrainingen aan.

Individuele begeleiding

Tijdens een individuele begeleiding wordt door middel van bewegingsoefeningen uitgebreid aandacht besteed aan de kwaliteiten en verbeterpunten van een kind. We vinden het belangrijk dat dit in een veilige omgeving gebeurt waardoor uw kind op een rustige manier kan oefenen met nieuwe vaardigheden.


Groepstrainingen

In groepsverband leren kinderen van en met elkaar. Door middel van beweging oefenen zij met leeftijdsgenoten nieuwe vaardigheden en bouwen zij voort op reeds bestaande kwaliteiten.


De kosten voor individuele begeleiding en groepstrainingen vindt u onder Tarieven.

“Kinderen vinden het een feestje om naar Semmi te gaan.”

Trudy Connor3e Dalton school

“Job speelt veel vaker met andere kinderen.”

MoederJob (6 jaar)

“De Semmi-training heeft ervoor gezorgd dat het veel gezelliger is in de klas!”

Soraya9 jaar

“Ik word niet meer  snel boos, waardoor er veel minder ruzie is thuis.”

Sam10 jaar

“Eindelijk iemand die naar ons beiden luistert, waardoor we elkaar nu beter begrijpen en minder discussies over de kinderen hebben.”

Oudersvan Morres (11 jaar) en Yara (14 jaar):