Groepstrainingen

Het werken in groepsverband kent veel voordelen. Zo kunnen kinderen oefenen in het maken van sociaal contact, leren zij omgaan met conflicten, met hun emoties en impulsen en worden handvatten aangereikt om hun zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten. Ook is het voor een kind prettig om te ervaren dat hij of zij niet ‘de enige’ is die worstelt met een bepaald probleem. Daarom zorgen wij ervoor dat een groepstraining op maat wordt gemaakt, waarbij de individuele doelstellingen, kwaliteiten en leeftijd van de kinderen bij elkaar aansluiten.

Vanuit een positieve benadering (competentiemodel) en door het doen van bewegingsoefeningen (PMT) wordt een veilige plek gecreëerd voor een individu om in een groep gelijkgestemden te experimenteren met nieuw gedrag.

Een groepstraining vindt wekelijks plaats, bestaat uit 12 trainingen en start bij een minimumaantal van 4 deelnemers.

Voorbeeldcasus

Merel is 12 jaar en ze speelt graag met barbies of poppen. Andere kinderen uit de klas vinden dat kinderachtig, en lachen haar uit als ze daar iets over vertelt. Merel weet dan niet wat ze moet doen waardoor ze meestal gaat huilen of wegloopt.

In een groepstraining leert Merel hoe zij op een goede manier duidelijk kan maken aan de andere kinderen als zij iets niet leuk vindt.

Nu andere kinderen haar beter begrijpen en Merel haar grenzen aangeeft, is het pesten veel minder geworden. Een aantal meisjes hebben zelfs gevraagd of ze ook een keer bij haar thuis mochten komen spelen met haar barbies!

De kosten voor groepstrainingen vindt u onder Tarieven.