Semmi op school

Er wordt van scholen tegenwoordig behoorlijk wat verwacht. Naast het reguliere lesprogramma dienen scholen aandacht te besteden aan de ontwikkeling van kinderen in bredere zin, zoals op sociaal, cultureel en sportief gebied. Niet altijd hebben scholen de tijd of expertise in huis om dit gericht aan te kunnen bieden in het toch al volle lesprogramma.
Wij begrijpen uw dilemma en reiken u graag een oplossing aan!

Maatwerk

Wij geven verschillende op maat gemaakte trainingen waarbij spel en beweging centraal staan (PMT) en de focus wordt gelegd op de kwaliteiten van kinderen (competentiemodel). Daarbij is de rol van ouders maar zeker ook die van school van ongekend belang (systemisch denken). Uit ervaring is gebleken dat veel kinderen gebaat zijn bij trainingen die door ons worden aangeboden op school. Zo blijven de lijntjes kort en leren kinderen nieuwe vaardigheden op de plek waar deze uiteindelijk ook toegepast zullen worden. Daarnaast heeft het ondersteunen van een kind op sociaal-emotioneel gebied invloed op zijn of haar functioneren in de klas en daarbij behorende schoolprestaties.

Ziet u bijvoorbeeld in een klas ruimte voor verbetering ten aanzien van het sociale klimaat? Of kan dat ene groepje kinderen wel wat extra aandacht gebruiken op het gebied van weerbaarheid? Hebt u gemerkt dat één kind in de klas minder goed mee kan komen op sociaal-emotioneel vlak en daardoor minder presteert? Hele gebruikelijke ontwikkelingen, waarmee wij u graag verder helpen.

Wij beschikken over op maat gemaakte programma’s voor een gehele klas, waarbij de sociale samenhang centraal staat en het doel is de positieve interacties tussen kinderen te stimuleren en te bevestigen. Daarnaast bieden we trainingen aan voor een klein groepje uit een klas, bestaande uit maximaal 5 kinderen. Deze trainingen worden onderverdeeld in verschillende thema’s: sociale vaardigheden, weerbaarheid, emotieregulatie en impulscontrole. Ook geven wij individuele trainingen op school, ter ondersteuning van één kind in zijn of haar sociaal-emotionele ontwikkeling.

10 bijeenkomsten

De trainingen bestaan meestal uit 10 bijeenkomsten die worden gegeven door een Semmi-trainer onder schooltijd in de gymzaal of speelzaal.Voorafgaand, tijdens en aan het eind van elke training wordt door de Semmi-trainer, de betrokken leerkracht en de ouders uitvoerig geëvalueerd over de voortgang van een klas, een groepje kinderen of een individu. Hiermee wordt zorg gedragen voor de gegeneralisatie naar de dagelijkse praktijk.

.

Tarieven

Scholen

De kosten worden op maat gemaakt en kunnen daarom variëren. In sommige gevallen kunnen de kosten worden vergoed vanuit een arrangement. Wij komen graag bij u langs om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen en aan de hand daarvan maken wij een passende offerte.

Gemeente

Semmi heeft een contract met de regio Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland.
Semmi valt onder Segment B. Wij denken graag met u mee zodat het gezin passende hulp krijgt.

Vergoede Zorg op een rijtje:
  • Wij hebben contracten met verschillende gemeenten
  • Wij hebben een contract met de volgende (deel)gemeentes:
    AMSTERDAM AMSTELLAND & ZAANSTREEK WATERLAND     (Beemster,    Oostvang,    Zeevang,    Landsmeer,    Ouder-Amstel,    Aalsmeer,    Amsterdam,    Waterland,    Purmerend,    Amstelveen,       Zaanstad,    Diemen,    Uithoorn,    Wormerland,    Edam –Volendam

Geïnteresseerd, wilt u meer informatie
of een vrijblijvende kennismaking?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen,
wij staan u graag te woord!

Tevreden partners van Semmi